Sustainable Fashion Show

Het was een groot spektakel afgelopen zondag in de Marikenstraat. Centraal op het plein in de Marikenstraat was een hele bijzondere catwalk geplaatst. Door beweging op deze speciale catwalk werd er duurzame energie opgewekt voor de verlichting van de straat. Burgemeester Bruls opende de allereerste Fashion Show.

Diverse scholen showden hun zelfgemaakte mode van afvalmateriaal of van oude kleding gemaakte nieuwe outfits. Deze ontwerpen ontstonden de afgelopen maanden tijdens het duurzame Green Capital Fashion educatie programma op de volgende scholen: ROC Nijmegen, NSG Groenewoud, Talita Koemi, Karel de Grote college, de Sterrendans en de Buut.

Naast bovenstaande modeshows waren er ook optredens van o.a. Cees de Beer, Shura Glasmacher en Monique Smit.

Om het feest compleet te maken trakteerde de Marikenstraat een van hun klanten op een hippe Babboe bakfiets t.w.v. € 1.000,-. Klanten konden op vertoon van hun aankoopbon raden hoelang de lampen in de winkelstraat konden branden met de energie die de catwalk opleverde. De Sustainable Fashion Show was tot stand gekomen door een samenwerking met Green Capital Fashion. Omdat Nijmegen dit jaar European Green Capital is stond het hele Sustainable Fashion programma in het teken van duurzaamheid.