Huis van Sinterklaas keert terug in Nijmegen én de Marikenstraat

Bezoekers van centrum Nijmegen kunnen tot en met zondag 2 december iedere woensdag, zaterdag of zondag tussen 13.00 en 17.00 uur een bezoek brengen aan de Sint en zijn pieten. Dit jaar is de vijfde keer dat ‘Het Huis van Sinterklaas’ naar Nijmegen komt.

‘Het Huis van Sinterklaas’ wordt op woensdag 21 november om 13.00 uur feestelijk geopend door burgemeester Hubert Bruls in de Mariënburgkapel. Hierna zal Sinterklaas hier verblijven tot en met Pakjesavond. Tijdens de openingstijden van ‘Het Huis van Sinterklaas’ zijn er diverse (gratis) activiteiten.

Zo zal een voormalige winkelunit in de Marikenstraat worden ingericht als De Silent Pietendisco, gaan kinderen op zoek naar chocolade letters bij de Pieten letter-zoek-actie in de Hertogstraat en kunnen kinderen hun kleurplaat mooi in kleuren op het Pieten Kleurterras bij ’t Hoogstraatje. Voor alle opdrachten verdienen kinderen een stempel in hun pietenboekje. Na afloop kunnen bezoekers het diploma laten ondertekenen door de Sint in ‘Het Huis van Sinterklaas’.

De pietenboekjes worden tijdens de intocht op zaterdag 17 november actief uitgedeeld. Liggen in een aantal winkels in Nijmegen en in de Mariënburgkapel. De boekjes zijn tijdens openingstijden ook af te halen bij ‘Het Huis van Sinterklaas’ en de verschillende activiteiten.

Voor meer informatie zie: www.hethuisvansinterklaas.nl of www.facebook.com/hethuisvansinterklaas.