Nieuws & Evenementen

Regelmatig organiseert de Marikenstraat evenementen en activiteiten, zoals ‘de Pepernotenbakkerij’, ‘midnight shoppen', interessante tentoonstellingen en de jaarlijkse herdenking van het bombardement. Via deze pagina houden we je op de hoogte van alle evenementen, activiteiten, nieuwtjes  en gebeurtenissen in de meest bruisende straat van Nijmegen!
Herdenking Bombardement

Herdenking Bombardement

Op vrijdag 22 februari 2019 is het 75 jaar geleden dat Nijmegen getroffen werd door een bombardement waarbij bijna 800 mensen omkwamen en talloze mensen gewond raakten. De stad stond in brand en de binnenstad werd verwoest. Heel Nijmegen staat hier op 22 februari bij stil. De officiële herdenking vindt plaats bij het monument De Schommel aan het Raadhuishof om 13.00 uur. Zoals ieder jaar leveren de ondernemers van de Marikenstraat een bijdrage door fotokaarten te sponsoren.
Lees verder...
Huis van Sinterklaas keert terug in Nijmegen én de Marikenstraat

Huis van Sinterklaas keert terug in Nijmegen én de Marikenstraat

Bezoekers van centrum Nijmegen kunnen tot en met zondag 2 december iedere woensdag, zaterdag of zondag tussen 13.00 en 17.00 uur een bezoek brengen aan de Sint en zijn pieten. Dit jaar is de vijfde keer dat ‘Het Huis van Sinterklaas’ naar Nijmegen komt. ‘Het Huis van Sinterklaas’ wordt op woensdag 21 november om 13.00 uur feestelijk geopend door burgemeester Hubert Bruls in de Mariënburgkapel. Hierna zal Sinterklaas hier verblijven tot en met Pakjesavond. Tijdens de openingstijden van ‘Het Huis
Lees verder...