Nieuws & Evenementen

Regelmatig organiseert de Marikenstraat evenementen en activiteiten, zoals ‘de Pepernotenbakkerij’, ‘midnight shoppen', interessante tentoonstellingen en de jaarlijkse herdenking van het bombardement.Via deze pagina houden we je op de hoogte van alle evenementen, activiteiten, nieuwtjes  en gebeurtenissen in de meest bruisende straat van Nijmegen!
De Oliebollen en Chocoladefabriek opent deuren in Marikenstraat!

De Oliebollen en Chocoladefabriek opent deuren in Marikenstraat!

Per heden is De Oliebollen en chocoladefabriek gevestigd in de Marikenstraat, op nummer 19! Deze pop-up winkel is geopend tot 31-12-2017. Bij De Oliebollenfabriek worden uiteraard oliebollen, appelbeignets en traditionele oliebollenmix met verschillende vullingen inclusief recept verkocht. Daarnaast bieden ze een prachtig chocoladeassortiment met onder andere kuzzjes van Klink, verschillende chocolademelk ballen, bijzondere pindarotsjes en nog heel veel meer lekkers. Ook kunt u hier slagen voor een leuk chocolade cadeau.
Lees verder...
Huis van Sinterklaas en Pinpiet in de Marikenstraat!

Huis van Sinterklaas en Pinpiet in de Marikenstraat!

Samen met zijn Pieten verblijft Sinterklaas van woensdag 22 november tot en met zondag 3 december in het Huis van Sinterklaas aan Marikenstraat 14. Tijdens het Huis van Sinterklaas is er op verschillende locaties in het centrum van Nijmegen van alles te beleven. Als je alle activiteiten hebt bezocht, word je beloond met een handtekening van de enige echte Sinterklaas in het Huis van Sinterklaas en heerlijk strooigoed van de Pieten! De openingstijden van het Huis van Sinterklaas zijn als volgt: Woensdag 22 november
Lees verder...
Marikenstraat volledig in Vierdaagse sferen!

Marikenstraat volledig in Vierdaagse sferen!

Deze week is de Marikenstraat te Nijmegen weer voorzien van prachtige Vierdaagse decoratie. In de straat hangen overspanningen met daaraan kleurrijke vlaggen en schoenen. De bomen op het Raadhuisplein en het Koningsplein zijn weer voorzien van prachtige kunstgladiolen. Ook zijn de 10 paar genomineerde schoenen naar aanleiding van de winactie opgehangen in de Marikenstraat. De selectie van de 10 paar mooiste schoenen is voorzien van een speciaal nummer. Via de Facebookpagina van de Marikenstraat kan hierop van 6 tot en
Lees verder...
Facebookactie Splash Nijmegen!

Facebookactie Splash Nijmegen!

Via de Facebookpagina van de Marikenstraat zijn er op dit moment Golden Tickets voor Splash Nijmegen - 2017 te winnen! Met dit ticket kan je op zaterdag 27 mei of zondag 28 mei onbeperkt van de grootste pop-up waterglijbaan van Nederland glijden! Hoe gaaf is dat! Meedoen is eenvoudig: laat ons weten waarom jij hierbij MOET zijn, like onze Facebookpagina en wie weet win jij 1 van de Golden Tickets. Op donderdag 25 mei maken wij de winnaars bekend.
Lees verder...
Pop-up expo aan Marikenstraat 50 tijdens Go Short!

Pop-up expo aan Marikenstraat 50 tijdens Go Short!

Van 5 tot en met 9 april vond het Go Short International Short Film Festival weer plaats in de binnenstad van Nijmegen. In Marikenstraat 50 werd een pop-up expo met virtual-reality, video-installaties en andere spannende projecten gerealiseerd.
Lees verder...
Herdenking Bombardement

Herdenking Bombardement

Op woensdag 22-02-2017 vond de jaarlijkse herdenking plaats van het bombardement op Nijmegen d.d. 22-02-1944 bij De Schommel, het monument aan het Raadhuishof. Bij dit bombardement kwamen ruim 800 mensen om en werd het centrum van de stad bijna helemaal verwoest. O.a. Burgemeester Bruls hield een toespraak bij de herdenking. Om 13.28 uur luidden de klokken in Nijmegen en werd er bij het monument 2 minuten stilte gehouden.
Lees verder...
Terugblik The Wish Store

Terugblik The Wish Store

Op zaterdag 10 december 2016 opende The Wish Store haar deuren in Nijmegen, aan de Marikenstraat 50. Op zaterdag 7 januari werd de donatie aan stichting Make-A-Wish Nederland overhandigd en werden wensen van bezoekers in vervulling gebracht door de Ondernemersvereniging van de Marikenstraat. In The Wish Store kon men in december binnen lopen en een wens voor iemand anders op de enorme beschrijfbare wanden achterlaten. Voor iedere wens die op de muur werd geplaatst, werd een minimale donatie van 2
Lees verder...